شما به عنوان یک پدر یا مادر مهربان دوست دارید همیشه نوزاد دلبند خود را در آغوش بگیرید و لحظهای چشم از او برندارید. اما این کار هر دو دست شما را درگیر میکند و شما برای انجام وظایف و کارهای روزمره خود به این دو دست نیاز دارید. در این شرایط یک آغوشی نوزاد مشکل شما را حل میکند و در حالی که شما نوزاد خود را در آغوش و نزدیک خود دارید میتوانید به کارهای روزمره خود در منزل و خارج از منزل بپردازید. اما یک آغوشی نوزاد خوب و باکیفیت چه ویژگیهایی دارد؟ کدام نوع از آغوشیها مناسب شما هستند؟ چطور میتوان بهترین آغوشی نوزاد را انتخاب کرد؟ اینها سوالاتی هستند که ما در این مقاله به آنها پاسخ خواهیم داد و همه نکات مهم برای خرید آغوشی نوزاد را بیان خواهیم کرد.
آغوشی نوزاد چیست و چرا والدین به آن نیاز دارند؟
آغوشی نوزاد به ابزاری گفته میشود که بزرگسالان برای نگهداری و حمل نوزاد نزدیک بدن خود از آن استفاده میکنند. این آغوشیها در گذشته پارچههایی بودند که نوزاد در آن قرار میگرفت و مانند یک بقچه به پشت یا جلوی بدن مادر گره میخورد اما آغوشیهای امروزی میتوانند از جنس پارچه، پلاستیک و مواد مصنوعی دیگری هم باشند. آغوشیها انواع مختلفی دارند که بر اساس وضعیت حمل نوزاد، ساختار و جنس به کار رفته مشخص میشود. برخی از آغوشیها حالت کوله پشتی دارند، برخی در جلوی بدن قرار میگیرند و برخی دیگر هم حالت آویز دارند. آغوشی نوزاد معمولا برای حمل نوزادان تازه متولد شده مورد استفاده قرار میگیرد اما بسته به نوع و مقاومت آغوشی، میتوان کودکان بزرگتر را نیز با آنها حمل کرد.
اگر میخواهید همیشه نوزاد خود را در آغوش داشته باشید استفاده از آغوشی بهترین و ایمنترین راه است. همه والدین به خصوص پدران و مامی بی بی جوان مهارت کافی برای در آغوش گرفتن نوزادان خود ندارند و استفاده از این آغوشیها میتواند این کمبود مهارت را جبران کرده و امنیت نوزاد را تامین کند. یک آغوشی نوزاد باکیفیت که از مواد مناسب و با ارگونومی مناسب طراحی شده باشد نه تنها نوزاد شما را همیشه جلوی چشم شما خواهد داشت بلکه حمل طولانی مدت او نیز فشار زیادی به عضلات کمر و بازوهای شما وارد نخواهد کرد. خرید آغوشی نوزاد
استفاده از آغوشی نوزاد تاریخچه بلند بالایی دارد و تصاویری که از دیوارنگاره های مصر باستان به دست آمده زنانی را نشان میدهد که نوزاد خود را با پارچهای به پشت بستهاند. نمونههای مشابهی از این کار در تاریخ کشورهای دیگر نیز مشاهده شده است از جمله آمریکای لاتین و چین باستان. جالب است بدانید لاکشمبی ملکه جانسی هندوستان که از چهرههای معروف مقاومت در مقابل استعمار انگلستان به شمار میرفت با نوزادی که به پشت بسته بود در صحنه نبرد حاضر میشد. اما آغوشیهای امروزی از اوایل دهه ۱۹۹۰ در ایالات متحده ابداع شد و محبوبیت فراوانی پیدا کرد طوری که امروز آغوشی نوزاد یکی از وسایل ضروری سیسمونی نوزاد به شمار میرود.
انواع آغوشیها از نظر ساختار
آغوشیهای نوزاد انواع مختلفی دارند که از نظر ساختار و جنس تشکیل دهنده به سه دسته کلی تقسیم میشوند:
آغوشیهای پارچهای: وقتی صحبت از آغوشی نوزاد میشود معمولا این نوع از آن در ذهن افراد متبادر میشود. آغوشی پارچهای در واقع یک پارچه بزرگ و محکم است که نوزاد در آن قرار میگیرد و روی بدن مادر گره میخورد. این نوع آغوشی برای استفاده در منزل و زمانی که میخواهید کارهای روزمره انجام دهید انتخابی مناسب و بدون هزینه است.
آغوشی با ساختار نرم: آغوشیهای نرم ساختاری مشخصتر دارند، بندهای لازم را برای استحکام را دارا هستند و ایمنی به خوبی در آنها رعایت شده است. نرم بودن بدنه این آغوشی سبب میشود که نوزاد تحت فشار قرار نگیرد و شما نیز احساس راحتی و سبکی بیشتری با آن خواهید اشت.
آغوشی با ساختار محکم: این آغوشیها ظاهری شبیه به کوله پشتی دارند و فضایی محکم و امن برای نوزاد فراهم میکنند. این نوع آغوشیها برای والدینی که به ماجراجویی و تفریح علاقمند هستند و دوست دارند نوزاد خود را همراه ببرند بسیار مناسب است. محکم بودن به معنای ایمنی بیشتر برای نوزاد است اما به معنای سنگین بودن و راحت نبودن برای شما هم هست.
روشهای حمل نوزاد با آغوشی
روشهای حمل نوزاد با کمک آغوشی انواع مختلفی دارد. برخی از آغوشیها همه این وضعیتها را شامل میشوند و برخی دیگر تنها یک حالت و یا تعدادی از این حالتها را برای حمل نوزاد شما فراهم میکنند:
- حمل نوزاد به روش گهوارهای: در این حالت نوزاد به شکل خوابیده یا نیمه خوابیده در آغوش شما قرار میگیرد. هرچند این وضعیت برای شیر دادن به نوزاد و یا خواباندن او مناسب است اما چندان توصیه نمیشود چون در صورت استفاده طولانی مدت از این وضعیت، خطر خفگی و دیسپلازیا در نوزاد افزایش مییابد.
- حمل نوزاد به روش گهوارهای معکوس: این وضعیت نیز شبیه به وضعیت گهوارهای است با این تفاوت که سر نوزاد در جهت عکس بندی که وزن را روی شانه انداخته قرار میگیرد. این وضعیت نیز برای خواباندن و شیر دادن کودک مناسب است و برای کودکان زیر چهار ماه میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
- حمل نوزاد در پشت: این روش از سنتیترین روشهای حمل نوزاد است که آزادی عمل بیشتری به مادر میدهد اما برای نوزادان تازه متولد شدهای که هنوز نمیتوانند گردن خود را نگه دارند مناسب نیست. حمل کودک با این روش برای نوزادانی مناسب است که استقلال حرکتی بیشتری دارند و میتوانند از پشت شانه به شما نگاه کنند.
- حمل در جلو با نوزاد رو به بیرون: این روش برای نوزادان بزرگتر که روی گردن و سر خود کنترل دارند مناسب است. با این روش کودک میتواند با محیط پیرامون خود تعامل داشته باشد و سرگرم شود. پس از چهارماهگی میتوانید از حمل نوزاد در آغوشیهای که وضعیت جلو و رو به بیرون دارند استفاده کنید.
- حمل در جلو با نوزاد رو به شما: این وضعیت برای نوزادان تازه متولد شدهای که هنوز با فضای بیرون از رحم خو نگرفتهاند مناسب است. نوزاد تازه متولد شده دیده محدودی دارد و فقط فاصله ۲۰ تا ۳۰ سانتیمتری خود را میبیند بنابراین بهتر است رو به خودتان او را حمل کنید تا هم سر و گردن امنیت بیشتری داشته باشد و هم بتواند شما را ببیند و حس کند و آرامش بگیرد.
- حمل نوزاد روی باسن: در این حالت تکیه گاه نوزاد روی باسن و لگن او قرار میگیرد و با حمل نوزاد به این روش هم شما و هم نوزاد آزادی عمل و راحتی بیشتری خواهید داشت. در آغوشیهای نوزادی که با این وضعیت طراحی شدهاند تعادل وزن به خوبی رعایت شده و وزن نوزادی فقط بر یک طرف بدن شما وارد نمیشود. این روش را میتوان برای حمل نوزادان پنج ماه به بالا و زیر ۱۶ کیلوگرم به کار برد.
اجزا و ویژگیهای یک آغوشی نوزاد مناسب
یک آغوشی نوزاد استاندارد از بخشها و امکانات مختلفی تشکیل شده است که در تصویر زیر آنها را مشاهده میکنید:
پارچه: پارچه آغوشی نوزاد میتواند از الیاف طبیعی یا مصنوعی باشد اما پنبه و پلی استر رایجترین الیاف به کار رفته در تهیه آغوشیها هستند. برخی از آغوشیها از الیاف پنبه ارگانیک تهیه میشوند که هزینه کار را بالا میبرد اما برای علاقمندان به محیط زیست میتواند مهم باشد. پارچه آغوشی، دوام و استحکام آن را تعیین میکند و پنبه به عنوان یک پارچه خنک و قابل تنفس استحکام قابل قبولی هم دارد. اما قابل شستشو بودن و ضدآلرژی بودن نیز در این مورد اهمیت زیادی دارد که باید به آن توجه کنید.
محافظ سر: نوزادان تازه متولد شده نمیتوانند سر خود را نگه دارند چون گردنی بسیار ضعیف و حساس دارند بنابراین برای حمل آنها در آغوشی نوزاد حتما باید از محافظ سر استفاده کنید.
محافظ بدن: در برخی از آغوشیها قسمت داخلی آن با پدهایی پر شده است که سر و بدن و پاهای نوزاد را در وضعیت درستی قرار میدهند و از آنها محافظت میکنند.
بندهای پددار: بندهای آغوشی باید آن قدر محکم باشد که وزن نوزاد را تحمل کند اما همزمان باید طوری طراحی شده باشد که پددار و نرم و عریض بوده و فشار زیادی به شانههای شما وارد نکند.
بند جناغی: بند جناغی به دو بند قابل تنظیمی گفته میشود که به بندهای شانه متصل میشوند و فشار وارده بر بدن را کاهش میدهند.
بند کمری: یک آغوشی نوزاد محکم و بادوام بند مخصوص کمر هم دارد که کمک میکند وزن کودک به طور مساوی روی بالاتنه و پایین تنه شما تقسیم شود. این بند قابل تنظیم است و شما میتوانید بر حسب سایز کمر خود آن را تنگ یا گشاد کنید.
قفل: آغوشیها بسته به نوع و برند آنها به روشهای مختلفی ممکن است بسته شوند مثل سگک و بند و گره و هر روش دیگری. اما چیزی که مهم است سادگی کار و قابل تنظیم بودن آن است طوری که در آن احساس راحتی داشته باشید و به سرعت بتوانید آغوشی را باز کرده و ببندید.
کلاه قابل جدا شدن: یک کلاه و پوشش از سر و صورت نوزاد شما در مقابل آفتاب و … محافظت میکند و او میتواند در این فضا خواب راحتی داشته باشد. اما همیشه به این کلاه نیاز نیست و اگر قابل جدا شدن باشد کار شما در استفاده از آغوشی سادهتر خواهد شد.
تهویه: در روزهای گرم ممکن است نوزاد شما در یک محفظه تنگ و کوچک احساس راحتی نداشته باشد. به همین دلیل وجود تهویه در کنارههای آغوشی یک ضرورت برای راحتی و آرامش نوزاد است.
نظافت آسان: آغوشی به دلایل مختلف ممکن است کثیف شود و نیاز به شستشو داشته باشد. بهترین آغوشیها در ماشین لباسشویی هم قابل شستن هستند اما برخی دیگر باید با دست شسته شوند و یا فقط میتوان آنها را خشکشویی کرد.
امنیت آغوشی نوزاد
وقتی صحبت از محصولات مربوط به نوزاد میشود امنیت جایگاه و اهمیت خاصی پیدا میکند و آغوشی نوزاد نیز از این قاعده مستثنی نیست. یک آغوشی خوب باید برای کودک و شما ایمن باشد. فاکتورهای تعیین کننده ایمنی در آغوشی نوزاد این موارد را شامل میشوند:
صندلی بزرگ، ایمن و نزدیک به شما: آغوشی نوزاد باید طوری طراحی شده باشد که شما باید بدون خم کردن بیش از حد گردن به سر نوزاد خود دسترسی داشته باشید و او را ببینید و حتی بتوانید او را ببوسید! صندلی آغوشی باید طوری باشد که پاهای نوزاد در آن با فاصله قرار بگیرد تا از دررفتگی لگن نوزاد که عارضهای شایع است جلوگیری شود.
یک جایگاه راحت و آزاد برای کودک: توجه کنید فضای داخل آغوشی طوری باشد که تنفس کودک را محدود نکند و یا بندها طوری نباشند که با بدن کودک تماس داشته و او را اذیت کنند.
بندهای پددار کاملا محکم و عریض: بندهای آغوشی باید به اندازه کافی عریض و نرم باشند تا وزن و فشار کمتری روی شانههای شما وارد کنند. از استحکام و ایمن بودن این بندها نیز اطمینان حاصل کنید سپس نسبت به خرید آغوشی اقدام کنید.
نکاتی که هنگام خرید آغوشی نوزاد باید مد نظر داشته باشید
کدام نوع آغوشی مناسب شماست؟ شما بسته به بودجه، سلیقه و نیاز خود میتوانید از نوع مناسب آغوشی استفاده کنید. قبل از خرید حتما چندین مدل و سایز را امتحان کنید تا انتخاب درستی داشته باشید. روش استفاده خود از آغوشی را نیز مد نظر داشته باشید و بر اساس آن خرید کنید.
چه مدت قرار است از آغوشی استفاده کنید؟ اگر قرار است فقط در چند ماه اول تولد از آغوشی استفاده کنید سایز کوچک آن برای شما مناسب است اما اگر استفاده شما قرار طولانی باشد احتمالا به آغوشیهای بزرگتری هم نیاز خواهید داشت. فراموش نکنید که سایز خود شما هم در انتخاب آغوشی مهم است و یک آغوشی که برای همسر شما راحت است ممکن است برای شما مناسب نباشد.
قبل از خریدن قرض بگیرید: گاهی هیچ چیزی به جز تجربه استفاده نمیتواند شما را در انتخاب مناسب راهنمایی کند. پس بهتر است قبل از خرید آغوشی، یک نمونه از اقوام و دوستان امانت بگیرید و مدتی از آن استفاده کنید تا شرایط و نیاز خود را بهتر بسنجید.
قبل از به دنیا آمدن نوزاد خرید نکنید: همه والدین برای خرید سیسمونی قبل از تولد نوزاد هیجان زیادی دارند اما تا زمانی که نوزاد به دنیا نیامده باشد شما نمیتوانید از سایز او، شرایط خودتان و امکاناتی که نیاز دارید مطمئن باشید پس پولتان را دور نریزید و چند ماه دیگر صبر کنید تا انتخاب بهتری داشته باشید.
اگر به دنبال اطلاعت بیشتری در مورد خرید سیسمونی نوزاد هستید میتوانید در بخش بلاگ سایت مقالات مفید بیشتری را مشاهده بفرمایید. اینجا کلیک کنید
اگر هم قصد خرید سیسمونی نوزاد را دارید و یا احتیاج به اطلاعات درباره محصولات دارید میتوانید به این صفحه مراجعه کنید. فروشگاه اینترنتی مامی بی بی