همراهان گرامی سایت و مامی بی بی عزیز؛ در این مطلب به مشکل زردی نوزاد میپردازیم و سعی میکنیم هرآنچه که باید درباره این بیماری بدانید را با شما در میان بگذاریم. زردی بیماری کاملاً رایجی در نوزادانان است و معمولاً مشکلی جدی ایجاد نمیکند اما بهتر است اطلاعات خود را درباره آن بیشتر کنید. بنابراین در ادامه همراه ما باشید.
این بیماری در بزرگسالان هم مشاهده میشود اما شرایط برای افراد بزرگسال معمولاً شدیدتر است و مانند نوزادانان، بیماری رایجی نیست. در ادامه به زردی نوزاد، دلایل ایجاد آن، راههای پیشگری و درمان میپردازیم.
زردی نوزاد چیست؟
زردی نوزاد همان طور که از نامش پیداست، بروز رنگ زرد در پوست، چشمان و دهان نوزاد است. این بیماری معمولاً در رزوهای نخستین زندگی مشاهده میشود. در واقع هموگلوبین موجود در گلبولهای قرمز خون نوزاد در نهایت تبدیل به رنگدانه زردرنگی به نام بیلی روبین میشود.
کبد مسئول سمزدایی و همچنین شکستن و تجزیه گلبولهای قرمز فرسوده و قدیمی است. ماده بیلی روبین از همین طریق در کبد ایجاد میشود و برخی اوقات، میزان آن در بدن نوزاد افزایش مییابد.
برای مشاهده صفحه خرید مکمل غذای کودک پدیاشور بر روی لینک روبه رو کلیک کنید ( خرید پدیاشور )
نشانههای زردی نوزاد چیست؟
آشکارترین نشانه زردی، مشاهده رنگ زرد در پوست نوزاد است. همچنین باید به رنگ چشمان توجه کنید و درون دهان او را چک کنید تا ببیند نشانهای از زردی دارد یا خیر. اگر این موارد را مشاهده کردید، حتماً نوزاد را نزد پزشک متخصص ببرید تا درمان لازم انجام شود.
اگر نوزاد شما پوست بسیار سفید رنگی دارد، وقتی که آن را به آرامی فشار دهید، رنگ سفید دارد. اما اگر به آرامی پوست را فشار دادید و رنگ زرد ظاهر شد، ممکن است نوزاد به زردی مبتلا شده باشد. اگر پوست نوزاد شما تیره است، دیدن زردی از روی پوست سختتر میشود اما میتوانید چشمان و دهان او را بررسی کنید. لازم به ذکر است که هنگام بررسی چشمان نوزاد از نورهای غیرطبیعی استفاده نکنید. بهترین راه این است که در یک اتاق و در نور طبیعی روز، چشم را بررسی کنید.
به طور معمول، زردی نوزاد بین ۲ تا ۷ روز پس از تولد ظاهر میشود. زیرا در این زمان میزان بیلی روبین خون بسیار بیشتر میشود و رنگ پوست به زردی میگراید.
برگه ی خرید آویز تخت کودک ( صفحه خرید انواع آویز تخت اتاق کودک )
دلال این بیماری در نوزاد
همان طور که اشاره کردیم، بیلی روبین هنگام شکسته شدن گلبول های قرمز خونی در کبد، ساخته میشود. این فرآیند کاملاً طبیعی است و در سراسر زندگی ادامه دارد. درباره نوزاد موضوع کمی فرق میکند چراکه کبد هنوز به طور کامل توسعه نیافته و نمیتواند ماده بیلی روبین را به درستی کنترل کند. در بعضی مواقع، ممکن است خون سازی در بدن نوزاد شما بیشتر شود که دلایل مختلفی دارد. بنابراین با افزایش تعداد گلبول های قرمز، احتمالاً میزان بیلی روبین تولید شده نیز بیشتر میشود. چند نوع زردی نوزاد وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره کردهایم:
زردی طبیعی: خیلی از نوزادها در روزهای ابتدایی زندگی دچار زردی میشوند. این مشکل کاملاً طبیعی است و معمولاً سریع از بین میرود و نیاز به درمان خاصی ندارد. البته تاکید میکنیم که در صورت مشاهده نشانه ها، به پزشک مراجعه کنید.
برگه ی خرید انواع آغوشی نوزاد – برای مشاهده بر روی لینک فوق کلیک کنید
زردی قبل از تکامل: در برخی نوزادان کبد هنوز به طور کامل رشد نکرده است و توانایی شکستن بیلی روبین را ندارد. این مورد را میتوان درمان کرد، حتی اگر سطح بیلی روبین چندان بالا نباشد.
زردی شیردهی: در مواردی مشاهده شده که نوزاد بخاطر کمبود شیر مادر و نرسیدن شیر کافی، دچار این مشکل شود.
زردی بر اثر شیر: در مواردی هم خود شیر مادر باعث افزایش سطح بیلی روبین در بدن میشود. این نوع معمولاً چند روزی ادامه دارد و سپس بهتر میشود.
خرید بالش بارداری دی روحه و انواع مختلف دیگر بالش بارداری در این صفحه ( بالش بارداری )
دلایل دیگر:
برخی از شرایط و بیماریهای خاص ممکن است به زردی نوزاد منجر شوند. از جمله خون ریزی داخلی، وجود عفونت در جریان خون، عفونت های باکتریایی، عملکرد نادرست کبد نوزاد، اختلال در برخی از هورمون های بدن و …
موارد شدید، آیا زردی نوزاد میتواند خطرناک باشد؟
در برخی موارد، سطح بیلی روبین ممکن است زردی شدید به وجود آورد که ممکن است بسیار خطرناک باشد و در نهایت مشکلات مغزی را ایجاد کند. ریسک ابتلا به زردی زمانی که نوزاد زودتر از موعد به دنیا بیاید، بیشتر میشود. در اکثر موارد قبل از رسیدن بیلی روبین به سطح خطرناک، این موضوع تشخیص داده و درمان میشود.
برای مشاهده صفحه خرید توالت فرنگی کودک کلیک کنید « توالت فرنگی کودک »
به هرحال، بهتر است این موارد را نیز بدانید. بیلی روبین برای مغز آدم کاملاً سمی است و اگر به نحوی وارد مغز شود، بیماری acute bilirubin encephalopathy را به وجود. موردی دیگری که باید به آن اشاره کنیم، کرنیکتروس است که در اثر آسیب مغزی توسط acute bilirubin encephalopathy به وجود میآید. کرنیکتروس میتواند باعث حرکات غیر اختیاری، رشد نامناسب مینای دندان و چند مشکل دیگر شود.
پیشگیری از زردی نوزاد
در بسیاری از موارد، زردی در نوزادانان امری عادی است و نمیتوان از آن پیشگیری به عمل آورد. اما میتوانید با تغذیه صحیح نوزاد با شیر، حدود ۸ تا ۱۲ بار در روزهای اول، ریسک این بیماری را کاهش دهید.
مهم است که نوزادانان تازه به دنیا آمده، به مقدار کافی شیر (شیر طبیعی مادر یا خشک) مصرف کنند. این کار به دفع بیلی روبین از بدن کمک می کند. توصیه کلی این این است که ۸ تا ۱۲ بار در روز به نوزاد شیر دهید اما بهتر است حتماً با یک پزشک مشورت کنید.
خرید پوشک جان ب ب ( برای مشاهده برگه ی خرید انواع پوشک های جان ب ب کلیک کنید )
روشهای درمان زردی نوزاد
معمولاً درمان این بیماری غیرضروری است زیرا در اکثر موارد در کمتر از ۲ هفته از بین می رود. اما در مواقعی با تشخیص پزشک لازم است درمان انجام شود. چند روش کلی درمان وجود دارد که در ادامه به آن ها اشاره کردهایم:
نور درمانی: درمان به وسیله اشعه های نوری انجام میشود. در این روش نوزاد در معرض نور خاصی قرار میگیرد و به وسیله سپری پلاستیکی پوشانده میشود. این نور میتواند ساختار مولکول های بیلی روبین را دست کاری کند. بدین ترتیب سطح بیلی روبین در بدن نوزاد پایین میآید.
تعویض خون نوزاد: در این روش خون نوزاد خارج میشود و هم زمان خون از یک فرد دیگر به او منتقل میشود. تعویض خون فقط در مواقعی که نور درمانی جواب ندهد، استفاده میشود. به این دلیل که از روش اول سختتر است و نوزاد باید در ICU (بخش مراقبتهای ویژه) بستری شود.
ایمنوگلوبین وریدی: ایمونوگلوبین یا به عبارتی IVIG به عنوان یک درمان جایگزین پروتئین پلاسما، در بیماران دچار کمبود یا نقص ایمنی که دچار کاهش یا از دست دادن قابلیت تولید آنتی بادی هستند، تجویز میشود. در مواردی، خون مادر و نوزاد سازگاری ندارند و آنتی بادیهای خون مادر به گلبولهای قرمز نوزاد حمله میکند. این پروتئین سطح آنتی بادیها را کاهش میدهد.
در مواردی که بیماری زردی نوزاد در اثر موارد دیگر به وجود آمده باشد، احتمالاً دارو و شاید جراحی نیاز است. که این موارد را باید پزشک تعیین کند.
سخن پایانی
از شما همراهان گرامی وبسایت مامی بی بی متشکریم که این مطلب را مطالعه کردید. امیدواریم اطلاعات جامعی درباره زردی نوزاد به دست آورده باشید. اگر علایم ذکر شده را مشاهده کردید نگران نشوید. آرامش خود را حفظ کنید زیرا نوزادتان احتمالاً پس از مدتی به طور طبیعی خوب خواهد شد. با اینکه زردی نوزاد در اکثر موارد موضوعی جدی نیست، برای اینکه خیالتان راحت شود و مشکلی در آینده به وجود نیاید، نوزاد خود را نزد پزشک ببرید و با او مشورت کنید.
اگر به دنبال اطلاعت بیشتری در مورد خرید سیسمونی نوزاد هستید میتوانید در بخش بلاگ سایت مقالات مفید بیشتری را مشاهده بفرمایید. اینجا کلیک کنید
اگر هم قصد خرید سیسمونی نوزاد را دارید و یا احتیاج به اطلاعات درباره محصولات دارید میتوانید به این صفحه مراجعه کنید. فروشگاه اینترنتی مامی بی بی
زردی نوزاد – زردی کودک – زردی بچه –