دسته‌بندی نشده

اختلال خواب نوزادان به چه دلیلی رخ می‌دهد و راه درمان آن چیست؟

اختلال خواب نوزادان به چه دلیلی رخ می‌دهد و راه درمان آن چیست؟
Rate this post

شاید تصور کنید اختلال خواب یک مساله مخصوص بزرگسالان است و کودکان و نوزادان به چنین مشکلی دچار نمی‌شوند. اما اختلال خواب نوزادان هم جزو اختلالات شایعی است که از هر ده نوزاد یک نفر به آن دچار می‌شوند. مطالعات نشان می‌دهد اختلال خواب نوزادان می‌تواند ریسک ابتلا به اختلال خواب را در بزرگسالی افزایش دهد. بنابراین این عارضه نیاز به تشخیص به موقع و درمان دارد و ما در این مقاله به شما خواهیم گفت که علل اختلال خواب نوزادان چیست و چطور باید این مشکل را درمان کنید.

شیوع اختلال خواب در میان نوزادان و خردسالان

نوزاد تازه متولد شده به بیست ساعت خواب در طول شبانه روز نیاز دارد و این نیاز با افزایش سن او به تدریج کمتر می‌شود. البته الگوی خواب هر فردی با فرد دیگر متفاوت است و ممکن است نیاز به خواب در یک کودک از کودک همسن او بیشتر یا کمتر باشد. اما اگر کودک خواب کافی نداشته باشد و یا خواب او کیفیت مناسبی نداشته باشد به این حالت اختلال خواب گفته می‌شود. اختلال خواب نوزادان ممکن است چندان جدی به نظر نرسد و تنها گریه‌های شبانه و خستگی او در روز ممکن است آزاردهنده باشند اما مطالعات نشان می‌دهد اگر کودک شما به اختلال خواب دچار شود و این اختلال مورد درمان قرار نگیرد احتمال تشدید این اختلال و ابتلا به اختلال خواب در سنین بالاتر سه تا پنج برابر افزایش می‌یابد. تا حدی که آمار از شیوع بالاتر بی‌خوابی در میان کودکان حکایت می‌کند و نشان می‌دهد که حدود ۷۰ درصد از کودکان زیر ۱۱ سال به نوعی از اختلال خواب دچار هستند.

برای مشاهده صفحه خرید توالت فرنگی کودک کلیک کنید « توالت فرنگی کودک »

اما به طور کلی شیوع اختلال خواب در میان نوزادان و کودکان بین سنین شش ماهگی تا سه سالگی بالاتر از سنین دیگر است  و مساله این است که بیشتر والدین نمی‌توانند تشخیص دهند که آیا کودک آن‌ها به اختلال خواب دچار شده است یا این که خود آن‌ها در خواباندن او مشکل دارند. متخصصان اطفال هم این نوع مشکلات را چندان جدی نمی‌گیرند و به والدین می‌گویند که جای نگرانی خاصی وجود ندارد و این مشکل برطرف می‌شود. اما طبق نتایج مطالعات اخیر، بی‌خوابی و اختلال خواب نوزادان با گذشت زمان جدی‌تر می‌شود و اگر به آن توجه نشود می‌تواند به اختلالات بیشتر و بزرگ‌تری منجر شود.

اختلال خواب نوزادان

نشانه‌های اختلال خواب در کودکان و نوزادان

به طور کلی وقتی زمان خواب کودک شما فرا برسد و شرایط خواب او مهیا باشد او در مدتی بین ۱۰ تا ۳۰ دقیقه به خواب می‌رود. پس این که در خواباندن کودک یا نوزاد خود دچار مشکل شده‌اید و ساعت‌ها برای به خواب رفتن او زمان می‌گذارید می‌تواند نشانه اختلال خواب وی باشد. اما اختلال خواب نوزادان نشانه‌های دیگری هم دارد که می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

خرید پوشک جان ب ب ( برای مشاهده برگه ی خرید انواع پوشک های جان ب ب کلیک کنید )

  • خرخر کردن
  • توقف تنفس در طول خواب
  • خوابالود بودن در طول روز
  • اتفاقاتی که باعث بیدار شدن کودک در طول شب می‌شوند مثل کابوس یا سر و صدای محیط

علل اختلال خواب نوزادان و کودکان چیست؟

حال این سوال پیش می‌آید که علت بی‌خوابی کودک یا نوزاد چیست؟ چه عوامل و اتفاقاتی باعث می‌شود که یک کودک سالم نتواند به خواب برود یا خواب کافی و باکیفیتی نداشته باشد؟ مهم‌ترین دلایل بی‌خوابی نوزادان و کودکان در این است که والدین برنامه خواب منظم و دقیقی برای آن‌ها تدارک نمی‌بینند و یا محیط مناسب و آرامی برای خواب راحت نوزاد فراهم نمی‌کنند. به طور کلی می‌توان علل اختلال خواب نوزادان را در موارد زیر برشمرد.

برای مشاهده صفحه خرید مکمل غذای کودک پدیاشور بر روی لینک روبه رو کلیک کنید  ( خرید پدیاشور )

عملکرد ساعت بیولوژیکی بدن نوزاد مختل شده است: ساعت بیولوژیکی در واقع درک درونی بدن ما از زمان است که عملکرد بدن را بر اساس آن تنظیم می‌کند و مشخص می‌کند که چه زمانی وقت خوابیدن و چه زمانی وقت بیدار شدن و فعالیت است. ساعت بیولوژیکی بدن نوزاد تا حدود ۱۲ هفتگی کامل نمی‌شود و این فرآیند ممکن است در برخی نوزادان طولانی‌تر باشد. قرار گرفتن در معرض نور طبیعی می‌تواند به تقویت و بهبود عملکرد ساعت بیولوژیکی بدن نوزاد منجر شود پس سعی کنید تا حد ممکن او را در معرض نورهای مصنوعی به خصوص نور آبی (که شباهت زیادی به نور روز دارد) قرار ندهید.

کودک گرسنه است: هرچه نوزاد سن کمتری داشته باشد احتمال این که بی‌خوابی او ناشی از گرسنگی باشد بیشتر است. نوزادان کوچک معده کوچکی هم دارند و خیلی سریع گرسنه می‌شوند. همین احساس گرسنگی باعث گریه و ناراحتی او شده و مانع از خوابیدن نوزاد می‌شود.

اختلال خواب نوزادان

کودک هیجان زیادی دارد: در این مورد نیز بزرگسالان مقصر هستند، وقتی شما قبل از خواب با کودک بازی می‌کنید، او را می‌خندانید و به هیجان می‌آورید برنامه خواب او را به هم می‌زنید. بازی کردن با تبلت و گوشی‌های لمسی هم می‌تواند روی کیفیت خواب کودک اثر منفی داشته باشد. مطالعات نشان می‌دهد هر بار که کودک شما با گوشی و تبلت سروکار داشته باشد به طور متوسط در طول شب ۲۶ دقیقه کمتر می‌خوابد.

برگه ی خرید آویز تخت کودک ( صفحه خرید انواع آویز تخت اتاق کودک )

شما برای خواباندن کودک جدیت زیادی ندارید: گاهی کودکان و نوزادان در خواب صداهایی از خود خارج می‌کنند و پدر و مادر تصور می‌کنند که او بیدار شده است. اما در واقع این آن‌ها هستند که با رفتن سر وقت نوزاد و بغل کردن او باعث بیداری‌اش می‌شوند. شما باید درک و شناخت خود را از وضعیت نوزاد و نحوه خواب او افزایش دهید تا بتوانید به او در داشتن یک خواب آرام و مناسب کمک کنید نه این که مزاحم خواب او شوید.

اختلال خواب نوزادان

زمان خواب کودک مناسب یا منظم نیست: چه زمانی وقت مناسبی برای خواباندن نوزاد است؟ کسی نمی‌تواند به این سوال جواب دهد. از یک طرف به زور خواباندن کودک یا نوزادی که خوابالود نیست می‌تواند باعث تجربه بد او در مورد خوابیدن شود و به اختلالات جدی تری در بزرگسالی بینجامد. از طرف دیگر نیز گاهی نوزاد فعال و سرحال به نظر می‌رسد در حالی که واقعا خسته است و نیاز به خواب دارد. در این شرایط فقط داشتن یک برنامه نسبتا منظم اما قابل انعطاف می‌تواند به خواب بهتر و مناسب‌تر کودک کمک کند.

کودک در طول روز چرت می‌زند: چرت‌های نابهنگام به خصوص در ساعات عصر می‌تواند برنامه خواب شبانه را مختل کند. وقتی نوزاد شما به تازگی از خواب بیدار شده باشد خواباندن او غیرممکن است پس سعی کنید او را در طول ساعات عصر بیدار نگه دارید تا در هنگام شب راحت‌تر به خواب برود و خواب بهتری داشته باشد.

برگه ی خرید انواع آغوشی نوزاد – برای مشاهده بر روی لینک فوق کلیک کنید

 

اختلال خواب نوزادان

ترفندهایی برای درمان اختلال خواب نوزادان و بهبود کیفیت خواب آن‌ها

اگر سعی کنید همه عواملی را که باعث اختلال خواب نوزاد می‌شود از بین ببرید این مشکل هم برطرف خواهد شد به طور مثال:

یک برنامه منظم برای خواب کودک داشته باشید: محدوده ساعت مشخصی را برای خواب کودک در نظر بگیرید و سعی کنید در همان محدوده زمانی او را برای خواب آماده کرده و به رختخواب ببرید. این کار به مرور زمان ساعت بیولوژیکی او را تنظیم کرده و کیفیت خواب او را نیز افزایش می‌دهد.

او را برای خواب آماده کنید: اگر کودک شما به بی‌خوابی دچار است سعی کنید قبل از رسیدن وقت خواب، او را برای خوابیدن آماده کنید. حمام کردن کودک یک راه مناسب برای آرام کردن او است که به خوابیدن بهتر وی نیز کمک می‌کند. در این زمان سعی کنید از کارهایی که باعث هیجان کودک می‌شود مثل بازی کردن، کار با موبایل و لپ تاپ و دعوت کردن مهمان و … اجتناب کنید تا ذهن کودک آرام شده و برای خوابیدن آماده باشد.

اختلال خواب نوزادان

قبل از خواب به او غذاهای نامناسب ندهید: برخی از غذاها مثل شکلات و قهوه می‌توانند باعث بی‌خوابی شده و برنامه خواب کودک را بر هم بزنند. حداقل شش ساعت قبل از وقت خواب کودک از دادن این نوع غذاها و نوشیدنی‌ها به وی خودداری کنید و شام او را نیز سبک و کم حجم تهیه کنید تا ناراحتی‌های شکمی باعث بی‌خوابی و بدخوابی او نشود.

خرید بالش بارداری دی روحه و انواع مختلف دیگر بالش بارداری در این صفحه ( بالش بارداری )

کودک را در محیطی مناسب بخوابانید: محیط خواب کودک باید کاملا آرام و ساکت باشد تا کودک بتواند در آن به راحتی بخوابد. نور نقش مهمی در تنظیم خواب کودک دارد و به همین دلیل لازم است که چراغ‌ها را خاموش کرده و اتاق خواب کودک را در شب کاملا تاریک کنید. دمای محیط هم در راحتی نوزاد بسیار مهم است و اتاق کودک نباید خیلی سرد یا خیلی گرم باشد و پتو و لباس نوزاد نیز به اندازه کافی باشد.

وقتی کودک خسته است او را به رختخواب ببرید: اگر احساس می‌کنید کودک شما خسته و خواب آلوده است او را به رختخواب ببرید و در جای خودش بخوابانید. اگر کودک در آغوش شما یا در جلوی تلویزیون به خواب برود خواب او دچار اختلال می‌شود. از خوابیدن در کنار کودک برای خواباندن او نیز اجتناب کنید چون این کار کودک را بدعادت کرده و خواباندن او را مشکل می‌کند.

 

اگر به دنبال اطلاعت بیشتری در مورد خرید سیسمونی نوزاد هستید میتوانید در بخش بلاگ سایت مقالات مفید بیشتری را مشاهده بفرمایید. اینجا کلیک کنید

اگر هم قصد خرید سیسمونی نوزاد را دارید و یا احتیاج به اطلاعات درباره محصولات دارید میتوانید به این صفحه مراجعه کنید. فروشگاه اینترنتی مامی بی بی

[widget id=”text-12″]
[widget id=”custom_html-7″]

 


اختلال خواب نوزاد – اختلال خواب نوزادان – اختلالات خواب نوزاد – اختلالات خواب کودک –

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.