دسته‌بندی نشده

بهترین روش برای از شیر گرفتن کودک

از شیرگرفتن کودک
Rate this post

بهترین روش برای از شیر گرفتن کودک

همانطور که میدانید کودک تا سن یک سالگی تنها باید از شیر مادر تغذیه کند و سپس کم کم وارد فاز جدیدی از زندگی شده و به غذاهای کمکی و سپس غذای اصلی روی می آورد از همین رو مامی بی بی به این فکر می افتند که کودکشان را از شیر بگیرند و یا تعداد دفعات شیردهی را کم کنند. اما نکته ای که در رابطه با این مسئله وجود دارد این است که نمیتوان به صورت ناگهانی کودکان را از شیر گرفت زیرا مشکلات بسیار زیادی چه از نظر روحی و چه از نظر فیزیکی، هم برای کودک و هم برای مامی بی بی به همراه خواهد داشت، از همین رو پزشکان توصیه می کنند که مامی بی بی باید بدون ایجاد هرگونه استرس و نگرانی این کار را انجام دهند و همواره روش هایی را پیش روی آنها میگذارند برخی از این روش ها عبارتند از:

  • یکباره کودکتان را از شیر نگیرید

باید بدانید که از شیرگرفتن کودک آن هم به یکباره اصلا کار عاقلانه ای نمی باشد. زیرا آنها به شیر و یا پستانک وابسته هستند و همانطور که بزرگسالان وقتی چیزی که به آن وابسته هستند از آنها گرفته می شود برقرار و ناراحت می شوند کودکان نیز همین واکنش ها را از خود نشان می دهند اما چون نمیتوانند آن را بیان کنند به صورت گریه بروز می دهند. مادر در اینگونه موارد باید ویژگی های کودک خود را بشناسند و بدانند که باید به مرور این شیر خوردن ها از او گرفته شود. کم کردن وعده های شیر و استفاده از شیشه شیر میتواند جایگزین مناسبی برای او باشد.

از شیرگرفتن کودک

  • صبر پیشه کنید

شاید این مسئله مقداری نامانوس باشد که مامی بی بی باید صبر داشته باشند. در واقع پس از، از شیر گرفتن کودک مطمئنا با برقراری ها، بهانه گیری ها و حتی لجبازی هایی از سوی کودکتان روبرو می شوید. از همین رو در این هنگام باید صبر داشته باشید و بدانید که این دوران سپری می شود و میتوانید لحظات خوبی را با فرزندتان سپری کنید. شما باید سعی کنید تفریحات ویژه ای برای او در نظر بگیرید تا حواسش از حول شیر پرت شود. منظور از قطع شیر این نیست که کلا به او شیر ندهید، منظور گرفتن شیر مادر می باشد.

  • افزایش میل غذایی

همانطور که گفته شد از شیر گرفتن کودک آن هم به یکباره اصلا کار درستی نمی باشد. مامی بی بی باید به مرور این کار را انجام دهند و حتما پیش زمینه های برای انجام این کار در نظر بگیرند. به عنوان مثال آنها میتوانند میل غذای کمکی کودک را در او تقویت کنند. آنها را به خوردن انواع غذاها، شیر پاستوریزه با کمک نی و انواع آبمیوه ها و سایر غذاهایی که برای سلامتی آنها مفید می باشد سوق دهد تا نیاز آنها به خوردن شیر مادر برطرف شود سپس باز هم به مرور با کم کردن وعده های شیر مادر در طول شبانه روز موفق خواهند شد به خواسته ی خود دست پیدا کنند. هر چند اغلب پدر مادرها به سراغ پزشک مخصوص کودک میروند و از او میخواهند راهکار و یا یک برنامه ی غذایی در اختیار آنها قرار دهد و با پیروی از آن در از شیر گرفتن کودک به موفقیت برسد.

از شیرگرفتن کودک

  • در آغوش گرفتن کودک

شما باید به این مسئله واقف باشید که بچه ها در هر زمانی به آغوش مادر خود احتیاج دارند از همین رو آغوشتان را از آنها دریغ نکنید. هنگامی که شما اقدام به از شیر گرفتن کودک خود می کنید بچه ها مطمئنا از نظر عاطفی به آغوش شما احتیاج بیشتری خواهند داشت، شاید باور این مسئله سخت باشد اما این آغوش به آنها کمک می کند تا از نگرانی هایی که با آن دست به گریبان هستند خلاص شوند. نیازی نیست نگران این مسئله باشید که او شاید دوباره از شما شیر بخواهد شما هیچگاه نباید او را از آغوش خود محروم کنید. همچنین شما باید فرزندتان را از دیدن شیر خوردن سایر نوزادان و حتی تعویض لباس هایتان دور نگه دارید. شاید این چالش در ابتدا مقداری سخت باشد اما مطمئن باشید که با مرور زمان به استقلال و اجتماعی شدن فرزندتان کمک می کند اینکه آنها یاد میگیرند باید کم کم راه خود را انتخاب کنند و از زیر سلطه مادر خارج شوند.

  • از همسرتان کمک بگیرید

شاید در هنگام از شیر گرفتن کودک، کمک گرفتن از همسرتان عاقلانه ترین کاری باشد میتوانید انجام دهید. از آنها بخواهید که وقت بیشتری را با فرزندتان بگذارند و در زمانی که قصد دارید دیگر به کودک شیر ندهید از همسرتان بخواهید مسئولیت غذا دادن به او را بر عهده بگیرد و یا زمانی که او تقاضای شیر می کند از او بخواهید که کودک را در آغوش گرفته و برای گردش به بیرون از خانه برود. حتی میتوانید از او بخواهید که شب ها با فرزندتان بخوابد و در کنار او باشد تا فرزندتان عادت مکیدن سینه مادر برای به خواب رفتن را از یاد ببرد. مطمئن باشید با ادامه دادن این راهکارها در نهایت به خواسته خود خواهید رسید و کودکتان دیگر از شما تقاضای شیر نخواهد کرد.

از شیر گرفتن کودک

  • شناختن زمان های خوش خلقی کودک

مسلما هر چه فرزندتان بزرگتر می شود شما بیشتر با خصوصیات اخلاقی او آشنا می شوید. و باید بدانید که در اکثر کودکان زمان های صبح و ظهر کمترین زمان هایی است که آنها از مادر تقاضای شیر می کنند از همین رو اگر تصمیم به از شیر گرفتن کودک خود دارید باید وعده هایی خاص را برای فرزندتان در نظر بگیرید تا شروع کم حساسیتی برای قطع این وابستگی به شیر مادر داشته باشند. اگر همواره زمان و مکان خاصی را برای شیر دادن به فرزندتان انتخاب می کردید، باید این نظم را بر هم بزنید، و یک برنامه ریزی نامنظم برای دوران شیردهی در نظر بگیرید و به مرور این شیردهی را کاهش دهید دقت داشته باشید که شب ها آخرین مرحله از قطع شیردهی محسوب می شود.

  • استفاده از شیردوش

اگر جزء آن دسته از مامی بی بیی هستید که تصمیم به از شیر گرفتن کودک دارید اما همواره در سینه خود شیر دارید اغلب پزشکان توصیه می کنند از شیردوش استفاده کنید. این روش در ابتدا شاید خنده دار به نظر برسد اما شما میتوانید با دوشیدن شیر خوده و قرار دادن آن در شیشه شیر، در هر وعده ی غذایی به کودک خود شیر دهید و به مرور به آنها کمک کنید تا کمتر از شما تقاضای شیر کنند. اما باید دقت داشته باشید که دوشیدن شیر را باید دور از چشم فرزندتان انجام دهید تا آنها با دیدن شما تحریک به خوردن شیر مادر نشوند.

  • عوامل استرس ‌زا را از خود دور کنید

بعضی از کودکان خیلی زود از شیر گرفته می‌شوند اما برای بقیه این ‌طور نیست. داشتن یک برنامه ‌ی مناسب برای تغییر تغذیه‌ی کودک سبب می‌شود که راحت‌تر کودک را از شیر بگیرید. همچنین هرقدر این تغییر تغذیه آرام‌تر اتفاق بیفتد، مادر و کودک استرس کمتری خواهند داشت. زمان ‌هایی که استرس کمتری دارید برای از شیر گرفتن کودک مناسب ‌تر هستند. همچنین سعی کنید در این مواقع زمان بیشتری را با کودک سپری کنید. بعضی ‌اوقات هنگامی‌که کودکان از شیر گرفته می‌ شوند، دچار اضطراب می‌ شوند و بیشتر به مادر خود می‌ چسبند. والدین باید برای از شیر گرفتن کودک برنامه‌ ی یک یا چند هفته ‌ای داشته باشند و اگر کودک این روند را به‌ خوبی پذیرفت، آن را ادامه دهند.

  • سعی نکنید خود را بیمار و سینه‌تان را زخمی نشان دهید

این روش یکی از بدترین روش هایی است که میتوانید برای از شیر گرفتن کودک استفاده کنید. در واقع با این کار کودک ناراحت می ‌شود و ممکن است از وضعیت پیش‌ آمده بترسد و حتی وحشت کند. در این حالت نه تنها مشکلی حل نمی ‌شود بلکه موضوع جدیدی به مشکلات خود اضافه کرده ‌اید. بچه ‌ها در دورانی که از شیر مادر تغذیه می ‌کنند، وابستگی ‌های عاطفی شدیدی پیدا می ‌کنند و این رفتار شما به آن ‌ها صدمه می ‌زند.

  • او را به مسافرت بفرستید.

لازم به ذکر است که مسافرت رفتن باعث از بین رفتن بسیاری از عاداتی می شود که افراد در خود دارند و این مسئله در رابطه با کودکان نیز صدق می کند. در واقع اگر او با خانواده شما و یا همسرتان احساس راحتی می کند میتوانید چند روزی او را به خانه ی آنها بفرستید. اما باید قبل از انجام این کار مطمئن شوید که او می‌ تواند چند روز بدون شما و در محیطی غریب به راحتی زندگی کند. این امر در مورد برخی از بچه ‌ها قابل اجرا نیست زیرا جدایی‌ شان از پدر و مادر، حس بی اعتمادی را در آن‌ ها به وجود می‌ آورد.

از شیر گرفتن کودک

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.