دسته‌بندی نشده

هر آنچه که باید درباره راه رفتن نوزاد بدانید« همراه با جدول زمانی دقیق»

راه رفتن نوزاد
Rate this post

هر آنچه که باید درباره راه رفتن نوزاد بدانید

سال اولی که نوزاد وارد یک خانواده می‌ شود، سالی پر از اتفاقات تازه و نقاط عطف در زندگی نوزاد می‌باشد، زیرا در همان سال‌ های ابتدایی، رشد کودک با سرعت زیادی انجام می ‌شود. در واقع وقتی صاحب فرزندی می شوید در هر برهه از زمان میخواهید میزان رشد او را با چشمانتان ببینید، به عنوان مثال پس از مدتی او صحبت می کند یا میتواند بنشیند، صحبت کند و راه برود. بسیاری از والدین یکی از اتفاقات مهمی که در زندگی هر نوزاد سالم ایجاد می ‌شود را، عمل راه رفتن میدانند. اما تاکنون فکر کرده اید که راه رفتن نوزاد نیز علائمی دارد؟ با ما همراه باشید:

·        نشستن و چهار دست وپا رفتن نوزاد:

اینکه مشاهده می کنید فرزندتان برای نشستن تلاش می کند باید بدانید که او در حال آماده سازی خود برای راه رفتن است. هر نوزادی برای اینکه بداند چگونه باید راه برود ابتدا باید یاد بگیرد که چگونه بدون استفاده از دست هایش بنشیند. این نشستن ها معمولا از شش ماهگی و همزمان را چهار دست و پا رفتن آنها شروع می شود آنها علاقمند به رفتن از یک مکان به مکان دیگر با سرعتی بسیار بالا هستند. شما باید بدانید که برای راه رفتن نوزاد نیاز است که ماهیچه های ناحیه پشت و سیستم عصبی نخاع با یکدیگر همکاری کرده و این همکاری در اغلب موارد به مرور اتفاق می افتد.

برای مشاهده صفحه خرید مکمل غذای کودک پدیاشور بر روی لینک روبه رو کلیک کنید  ( خرید پدیاشور )

راه رفتن نوزاد

·        نوزادان سعی می کنند خود را بالا بکشند:

اگر والدین خوبی باشید حتما وضعیت رشد نوزادتان را زیر نظر دارید، وقتی آنها به ۹ تا ۱۰ ماهگی می رسند شما به مرور متوجه می شوید که آنها سعی دارند با گرفتن میز و صندلی خود را به سمت بالا بکشند. در واقع این کار برای آزمون حفظ تعادل بدن و تقویت عضلات پا و هماهنگ کردن آن با قسمت فوقانی بدن انجام می شود. معمولا در ابتدای کار نوزادان با شکست مواجه می شود هر بار به زمین می خورند اما نکته ی مثبتی که وجود دارد این است که آنها ناامید نشده و همواره تلاش می کنند. در واقع راه رفتن نوزاد به کنترل کردن خودشان بستگی دارد.

برگه ی خرید آویز تخت کودک ( صفحه خرید انواع آویز تخت اتاق کودک )

·        تاثیر دست در راه رفتن نوزاد:

یکی دیگر از مراحلی که در راه رفتن نوزاد نقش دارد، استفاده از دست ها می باشد. در واقع کودک در این مرحله به خوبی یاد میگیرد چگونه برای اینکه بتواند بایستد باید از دست هایش استفاده کند. در واقع در اکثر مواقع آنها از دستشان برای حفظ تعادل و همچنین تقویت خودشان استفاده می کنند. مطمئنا بارها دیده اید که با اینکه شما دست نوزادتان را گرفته اید اما آنها برای اینکه خودشان تعادلشان را حفظ کنند دست ها را به بالا و پایین حرکت داده و از افتادن جلوگیری می کنند. در این هنگام شما به راحتی میتوانید اهمیت و نقش مهم دست را در راه رفتن نوزاد درک کنید.

راه رفتن نوزاد

·        مرحله کروز:

یکی دیگر از مراحلی که نوزاد قبل از راه رفتن کامل باید به آن آگاه باشد و آن را کاملا بیاموزد حرکت دادن کامل پاها می باشد. البته برای این کار نیاز است که از قبل آزمون و خطاهایی را پشت سر بگذارد و به صورت مستقل پاها را به حرکت در بیاورد. در واقع کودک پس از اینکه خود را به سمت بالا می شود و از میز برای انجام این کار کمک میگیرد حال به مرحله ی کروز رسیده است. این مرحله با مرور و تمرین زیاد امکان پذیر است و باعث می شود عضلات پا و سایر اعضای بدن به هماهنگی لازم برسد و کودک هر بار مسیر طولانی تری را طی کند. برای کمک در راه رفتن نوزاد می توانید دست او را بگیرید و آرام همراه او قدم بزنید مطمئنا باشید که از راه رفتن او به وجد خواهید آمد.

برگه ی خرید انواع آغوشی نوزاد – برای مشاهده بر روی لینک فوق کلیک کنید

« راه رفتن نوزاد »

نکاتی مهم که والدین باید در رابطه با راه رفتن نوزاد بدانند:

وقتی راه رفتن نوزاد شروع می شود مسلما او به بسیاری از اشیا دسترسی پیدا خواهد کرد از همین رو حال مسئولیت شما سنگین تر شده و باید مراقبت های ویژه و بیشتری از او داشته باشید و تمام حواستان به فرزندتان باشد برخی نکاتی که باید آن را رعایت کنید عبارتند از:

– هر وسیله تیز و برنده و شکننده ای که در مسیر راه کودک قرار دارد را بردارید.

– شما همواره باید برای فرزندتان وقت بگذارید تا در راه رفتن به او کمک کنید. والدین نقش بسیار زیادی در تقویت عضلات و تعادل برای راه رفتن دارند. به عبارت دیگر محیط زندگی خود را از وسایل پر خطر برای کودک مثل وسایل تیز و برنده و شکننده پاک کنند و با نشان دادن اسباب بازی‌های متناسب با سن کودک و البته جذاب، انگیزه حرکت و رسیدن به آن‌ها را برای او ایجاد کنند.

– وقتی کودک سعی دارد تا به صورت مستقل پاهای خود را حرکت دهد و شروع به راه رفتن کند شما باید هرگونه وسایل شکننده را از روی میز و مبل و کلا مسیر حرکتی او دور کنید و سعی داشته باشید در راه رفتن به او کمک کنید.

خرید بالش بارداری دی روحه و انواع مختلف دیگر بالش بارداری در این صفحه ( بالش بارداری )

– اگر فرزندتان کاری را درست انجام داد، با لبخند و تشویق های بیشتر او را وادار کنید تا دوباره آن کار را انجام دهد.

– اگر میخواهید فرزندتان را به خارج از منزل ببرید حتما از کفش های مناسب با سن کودک استفاده کنید.

– تهیه وسائلی مانند روروئک میتواند قبل از شروع به راه رفتن یک شبیه سازی بسیار خوب برای راه رفتن او باشد و امکان زمین خوردن و آسیب های وارده را تا حد زیادی کاهش دهد و در حفظ تعادل او موثر باشد.

راه رفتن نوزاد

 

تأخیر در راه رفتن نوزاد

گاهی والدین متوجه می شوند که سن نوزادشان در حال افزایش است اما آنها هنوز نتوانسته اند به طور کامل راه رفتن را آغاز کنند اما باید بگوییم که این مسئله اصلا جای نگرانی نیست زیرا فرزندتان زمان بیشتری برای یادگیری نیاز دارد. اما همواره موارد وجود دارد که میتواند باعث نگرانی شما شود به عنوان مثال اگر کودک در ۱۲ ماهگی نمی ‌تواند با تکیه بایستد،‌ در ۱۸ ماهگی نمی ‌تواند راه برود یا در دو سالگی قادر به راه رفتن به شکل باثباتی نیست، لازم است این موضوع را با پزشکش مطرح کنید.

برای مشاهده صفحه خرید توالت فرنگی کودک کلیک کنید « توالت فرنگی کودک »

شما باید به این مسئله آگاه باشید که کودکان همواره طبق یک جدول زمانی واحد رشد نمی کنند برخی کودکان زودتر راه رفتن، صحبت کردن، خواندن و نوشتن را شروع می کنند و برخی دیگر دیرتر این فعالیت ها را آغاز می کنند. پس اگر کودک شما زودرس بود،‌ لازم است نقاط عطف او را بر مبنای موعد مقرر زایمان یعنی ۹ ماهگی حساب کنید که متخصصان اطفال آن را سن تطبیقی کودک می ‌نامند.

« راه رفتن نوزاد »

کمک به راه افتادن کودک

وقتی مشاهده کردید که کودک خود سعی دارد یاد بگیرد که چگونه راه برود و یا خود را بالا بکشد و ایستاده بماند و یا دیگر نداند که چطور به حالت نشسته برگردد. اگر کودک در این وضعیت گیر افتاد و گریه کرد، بهتر است فوراً او را برندارید و بنشانید. بلکه به او نشان دهید که چطور زانوهایش را خم کند تا بتواند بدون اینکه روی زمین بیفتد بنشیند و اجازه دهید خودش سعی کند این کار را انجام دهد.

شما می‌توانید با ایستادن جلوی کودکتان یا زانو زدن و باز کردن دست‌رهایتان او را تشویق به حرکت به سمت خودتان کنید یا می ‌توانید هر دو دستش را بگیرید و به سمت خودتان راه ببرید. همچنین کودک احتمالاً از کامیون یا اسباب ‌بازی هل دادنی که بتواند هنگام راه رفتن به آنها تکیه کند لذت خواهد برد. بهتر است اسباب‌ بازی‌هایی بخرید که محکم هستند و تکیه‌گاه عریضی دارند.

همیشه اطمینان حاصل کنید که کودکتان فضای ایمن و نرمی دارد که در آن مهارت ‌های جدیدش را تمرین کند. دستورالعمل‌های استاندارد ایمن ‌سازی محیط برای حضور کودک را دنبال کنید و هرگز کودکتان را بدون نظارت و مراقب ترک نکنید.

خرید پوشک جان ب ب ( برای مشاهده برگه ی خرید انواع پوشک های جان ب ب کلیک کنید )

« راه رفتن نوزاد »

راه رفتن نوزاد

« راه رفتن نوزاد »

در این قسمت به مرور جدول زمانی حرکتی نوزادان خواهیم پرداخت ( محتوای این قسمت توسط تیم وبسایت مادرشو تولید و منتشر شده است )

از تولد تا دو ماهگی

نوزاد رفلکس درجا گام برداشتن دارد. اگر او را روی یک سطح سفت در وضعیت ایستاده نگه دارید، پاهایش را طوری حرکت می‌دهد که انگار در حال راه رفتناست. این رفلکس در حدود دو ماهگی ناپدید می‌شود.

سه تا چهار ماهگی

کودک مینی‌شناهایی انجام می‌دهد. منظور این است که وقتی روی شکم قرار داده شود، سر و سینه‌اش را از زمین بلند می‌کند و برای این کار از دستش به عنوان تکیه استفاده خواهد کرد. این مینی‌شناها عضلات قسمت فوقانی بدن را می‌سازد که برای راه رفتن حیاتی است.

پنج ماهگی

در این سن وقتی کودک در وضعیت ایستاده نگه داشته شده است، به بالا و پایین ورجه‌ورجه می‌کند. این حرکت که به قوی شدن پای کودک کمک خواهد کرد. کودک در این سن اصطلاحاً در حالت «سه پایه» قرار می‌گیرد؛ یعنی در وضعیت نشسته دست‌هایش را به جلو تکیه می‌دهد. بهتر است قبل از اینکه کودکتان شروع به حرکت کند، خانه را برای او از هر جهت ایمن‌ کنید.

شش تا ۹ ماهگی

در این سن کودک نشستن را یاد می‌گیرد. توانایی نشستن بدون تکیه نیازمند قوی بودن گردن،‌ کنترل سر و داشتن تعادل و هماهنگی است. همهٔ این مهارت‌ها برای راه رفتن ضروری هستند. همچنین بیشتر کودکان بین هفت تا ۱۰ ماهگی چهار دست‌وپا رفتن را یاد می‌گیرند، اما برخی از آنها هم این مرحله را جا می‌اندازند و مستقیماً به مرحلهٔ راه رفتن می‌رسند.

در این سن کودک می‌تواند درحالی‌که به چیزی تکیه داده است بایستد. او به زودی با تکیه به مبلمان یا هر تکیه‌گاه دیگری شروع به راه رفتن می‌کند یعنی با کشیدن پاهایش و دست گرفتن به هر چیزی که نزدیکش است. یادتان باشد اگر تا هفت ماهگی هنگامی که کودک را نگه داشته‌اید مقداری از وزنش را روی پاهایش نمی‌اندازد یا تا ۹ ماهگی نمی‌تواند بدون تکیه بنشیند با پزشکش صحبت کنید.

۹ تا ۱۲ ماهگی

کودک با کمک یک وسیلهٔ محکم مثل مبل یا پایهٔ میز خود را بالا می‌کشد و به حالت ایستاده درمی‌آید. او یاد می‌گیرد چطور زانویش را خم کند و چمباتمه بزند تا بتواند از حالت ایستاده به حالت نشسته دربیاید. کودک می‌تواند بدون تکیه برای چند ثانیه بایستد و ممکن است بتواند درحالی‌که دستش را گرفته‌اید راه برود یا شاید حتی اولین قدم‌هایش را بردارد.

۱۲ تا ۱۵ ماهگی

کودکتان احتمالاً اکنون دیگر راه می‌رود، هرچند به شکلی ناشیانه و نامتعادل، یعنی اینکه دست‌هایش را هنگام راه رفتن باز می‌کند که در واقع به حفظ تعادل او کمک می‌کند. به زودی کودک نوپای شما یاد می‌گیرد که دولا شود و دوباره بایستد. بد نیست بدانید وقتی کودک راه می‌افتد ممکن است بازی با اسباب‌بازی‌های کشیدنی و هل دادنی را دوست داشته باشد.

به یاد داشته باشید اگر کودک تا ۱۴ یا ۱۵ ماهگی هنوز تاتی‌تاتی‌کنان راه نمی‌رود، هرچند این وضعیت هم هنوز در محدودهٔ رشد نرمال است، اما وقت خوبی است که ببینید آیا چیزی این نقطهٔ عطف را به تأخیر انداخته است یا خیر، پس بهتر است این موضوع را با پزشک کودکتان مطرح کنید.

۱۶ تا ۱۸ ماهگی

کودک نوپای شما حالا می‌تواند با کمک شما از پله‌ها بالا و پایین برود. او حتی ممکن است بتواند رو به عقب راه برود یا مثلاً با نوای موسیقی برقصد. بهتر است موسیقی‌های دلخواهش را انتخاب و برایش پخش کنید.

۱۹ تا ۲۴ ماهگی

کودک در این سن ممکن است سرعت راه رفتنش را افزایش دهد و بدود. تا دو سالگی، کودک می‌تواند به توپ ضربه بزند، روی پنجهٔ پایش بایستد، در حین راه رفتن چیزی را در دست‌هایش نگه دارد و از یک ارتفاع کم پایین بپرد.

۲۵ تا ۳۰ ماهگی

کودک در این سن می‌تواند درحالی‌که دست شما یا نرده‌ها را گرفته است از پله‌ها بالا و پایین برود. کودک به راحتی می‌تواند بدود. همچنین او حالا دیگر آمادهٔ بازی گرگم به هوا و عمو زنجیرباف است، پس هرچه بازی بلد هستید به او هم یاد بدهید و از انجام بازی‌های قدیمی و زمان بچگی‌تان خجالت نکشید.

۳۱ تا ۳۶ ماهگی

کودک اکنون می‌تواند جفت‌پا روی زمین بپرد و با سرعت به چپ و راست حرکت کند، اما دریبل زدن یک توپ را دیرتر می‌آموزد. تا سه سالگی نیز کودکتان می‌تواند با گذاشتن یک پا روی هر پله از آنها بالا و پایین برود.

چهار سالگی

در سن چهار سالگی کودک یاد می‌گیرد که با ایسادن روی یک پا تعادلش را حفظ کند و کاری شبیه لی‌لی انجام دهد. او همچنین ممکن است یک پایش را به پای دیگرش ترجیح دهد و بیشتر از آن پایش کمک بگیرد. یک کودک چهار ساله همچنین دیگر بدون کمک می‌تواند از پله‌ها بالا و پایین برود.

پنج سالگی

در سن پنج سالگی، کودک شما کاملاً به مهارت‌های قبلی‌اش مسلط شده است و می‌تواند تمام آنها را مثل راه رفتن، دویدن، لی‌لی کردن، ورجه‌ورجه کردن و بالا و پایین پریدن به خوبی انجام دهد.

در آخر نیز بدانید که هرچند محدودهٔ زمانی طبیعی و نرمال برای شروع راه رفتن کودکان وسیع است، اما اگر نگران پیشرفت کودکتان هستید، بهتر است این موضوع را با پزشک کودکتان مطرح کنید.

« راه رفتن نوزاد »

منبع : مادرشو

منبع : تبیان

منبع : آرگا

خوشحال میشیم تجربه خودتون در این مورد رو در قسمت نظرات با بقیه مادرهای عزیز در میان بگزارید

اگر به دنبال اطلاعت بیشتری در مورد خرید سیسمونی نوزاد هستید میتوانید در بخش بلاگ سایت مقالات مفید بیشتری را مشاهده بفرمایید. اینجا کلیک کنید

اگر هم قصد خرید سیسمونی نوزاد را دارید و یا احتیاج به اطلاعات درباره محصولات دارید میتوانید به این صفحه مراجعه کنید. فروشگاه اینترنتی مامی بی بی

 

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.